Premi “La Caixa” a la innovació i la transformació social

Publicat per Fundació Maria Raventós el

fmr_noticies-premi-caixa-wide-2La Fundació Maria Raventós ha estat una de les deu entitats guanyadores dels premis “la Caixa” a la innovació i la transformació social, d’un total de 728 iniciatives seleccionades de tot l’Estat.

La Fundació ha estat premiada en la categoria de Transformació Social, pel projecte “Residència maternal temporal: ajudant les mares a ser autònomes”, valorant la tasca que es fa i la capacitat de modificar una problemàtica social de forma sostenible.

El passat 7 d’abril, el ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso; el director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró; el director territorial de CaixaBank a Madrid, Juan Gandarias, i el director corporatiu de l’Àrea Social de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón, van lliurar els premis, adreçats a entitats socials que en la seva actuació apliquen mètodes innovadors i aconsegueixen transformar d’una manera efectiva les vides de persones socialment vulnerables.

fmr_noticies-premi-caixaEl director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró, va felicitar les entitats per impulsar «projectes socials innovadors que abracen la vulnerabilitat de les persones i la transformen en l’apoderament de les seves vides».

Aquest projecte va ser seleccionat en la Convocatòria d’Habitatges d’inclusió social 2014. Les destinatàries d’aquest projecte són dones gestants o mares soles, adultes i menors, amb infants de fins a 3 anys, que es troben en situació de vulnerabilitat social. La intervenció se centra en l’adquisició de les aptituds, les actituds i els hàbits necessaris per superar les adversitats, i pretén la recuperació d’aquestes dones fomentant la seva autonomia personal i social. Quan ingressen voluntàriament en la residència, es comprometen a dur a terme durant la seva estada un projecte educatiu individual elaborat conjuntament amb l’educadora o tutora del cas. Així, la implicació de la dona en el seu procés de recuperació cap a l’autonomia és imprescindible.

Top