Escola Bressol Maria Raventós

Orígens

L’Escola Bressol Maria Raventós neix per cobrir les necessitats de cura i atenció dels infants de la Residència Maternal i possibilitar el seu desenvolupament global i harmònic i també, per afavorir la incorporació de les seves mars al món laboral i formatiu. Posteriorment, l’Escola Bressol va obrir les portes i es van incorporar infants del barri on està situada la Fundació.

Ubicació i espais

L’Escola està situada a una torre al barri de Sarrià-St.Gervasi.

Aules

El centre disposa de 3 aules, una per a cada grup d’edat (0-1, 1-2, 2-3 anys).
Totes disposen de llum exterior i d’una zona diferenciada d’higiene. L’aula dels nadons té una biberoneria totalment adequada a les seves necessitats.

La zona d’higiene

Cada aula disposa del seu canviador on es troben els estris individuals de cada infant. Els infants de 2-3 anys disposen també d’un lavabo amb pica i vàters a la seva mida per tal de fomentar la seva autonomia.

El pati

El pati té uns 100 metres quadrats amb una zona ombrejada per a l’estiu i una àmplia terrassa enrajolada per als nadons on fem activitats d’aigua al juliol. Disposem de tobogans, joguines d’exterior i pales i galledes pel sorral.

La Sala Polivalent

És la sala central de l’escola. Aquí fem els nostres espectacles i festes en cas de mal temps. Ens aixopluguem durant el pati quan plou i també fa els usos de menjador i sala de psicomotricitat. És un espai compartit també amb les famílies on es troba el suro d’informació per als pares, racons d’interès, etc.

El jardí

El nostre jardí envolta els dos edificis de la Fundació, l’escola i la residència maternal. Tenim la sort de gaudir d’un racó de natura enmig de la ciutat. Quan fa bon temps aprofitem per veure els arbres fruiters, busquem cargols, fruites i observem el nostre hort que plantem cada any amb ajut de les famílies.

La cuina

Per a poder donar un bon servei d’alimentació als infants, l’Escola Bressol disposa de cuina pròpia on un equip de cuineres elaboren diàriament els àpats. Comptem amb l’assessorament d’un equip extern de dietistes i nutricionistes que s’encarreguen d’elaborar mensualment el menú de l’Escola.