Escola Bressol Maria Raventós  

ebmr_cmyk_esquerra

fmr_escola_01

El quotidià

Treballem l’aprenentatge i l’assoliment de l’autonomia a partir d’activitats quotidianes com en el moment d’arribar i de marxar de l’Escola, en les propostes diàries, en l’estona de pati, en l’hora de dinar i en la de descans.
Un dels aspectes que des de l’escola Bressol es considera essencial és doncs el treball dels hàbits i de les rutines ja que permeten a l’infant oferir un marc referencial estructurat que facilita els processos d’anticipació i d’autonomia de l’infant.

 

L’hora de dinar

Els infants d’1-2 i 2-3 anys utilitzen el menjador. En funció de l’edat se segueix una dieta variada i adequada a les seves necessitats garantint les possibles intoleràncies i al·lèrgies que puguin aparèixer. És un espai on es comparteix i es fomenta l’autonomia així com el gust per a provar nous aliments i gaudir dels que ja coneixen.

Els nadons mengen a la pròpia aula ja que prioritzem la tranquil·litat durant l’estona del biberó així com en la introducció de nous aliments. D’aquesta manera també facilitem l’adaptació a les necessitats horàries de cada infant.

L’estona del descans

Els infants d’1-2 i 2-3 anys, descansen a la seva aula en matalassos plegables. Els nadons dormen cadascú en el seu bressol en un dormitori propi. L’horari de la migdiada és de 13 a 15 hores.

Les propostes

A partir de diferents propostes diàries, treballem per a que l’infant aprengui i desenvolupi les seves capacitats, adquireixi coneixements i construeixi la seva personalitat. Les propostes contribueix a estructurar el pensament, el llenguatge i la relació personal entre els infants.

La psicomotricitat

La psicomotricitat té com a objectiu el desenvolupament global dels infants perquè vagin adquirint seguretat en sí mateixos i millorar la llibertat de moviments. Apostem per la psicomotricitat per afavorir l’autonomia dels infants.

Celebracions culturals

Les celebracions culturals (Castanyada, Nadal, St. Jordi, Carnestoltes…) són moments especials per crear vincles entre l’equip educatiu, els infants i les seves famílies.