Projecte IMEX: innovar per aconseguir l’emancipació amb èxit

Des dels seus inicis, formem part d’aquest projecte europeu punter, dins del qual ja hem atès 20 dones joves.

“Itineraris d’Emancipació d’ Èxit (IMEX) va començar a principis del 2022, liderat per la Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA). Compta amb finançament europeu a través dels fons Next Generation i el suport del Ministeri de Drets Social -Agenda 2030. Busca crear de manera col·lectiva, entre 72 entitats de tot el territori espanyol, un model de referència estatal i europeu per millorar l’acompanyament i suport que oferim al jovent ex tutelat de 18 a 25 anys.

La Tatiana, l’educadora que lidera la nostra participació en aquesta iniciativa com a Referent d’Emancipació, ens explica com ha anat i què ha significat per ella:

“En aquesta etapa, en que acompanyem joves que ja havien passat per recursos residencials – Maternal, Habitatges d’Inclusió- son elles qui lideren el seu propi procés. Veure com ho fan és molt gratificant.”

  A mi m’ha aportat una visió transformadora sobre el meu rol. Jo soc la professional de referència, i estic a la seva disposició, però les decisions les prenen elles.

 Estan a la última etapa d´un itinerari cap a la seva emancipació. Són adultes que estan fent el seu propi camí, i per això són elles qui decideixen quan ens veiem, davant quines situacions volen que jo les ajudi i em demanen el tipus de suport que poden necessitar a cada moment – ajudar-les a buscar feina, pis, fer tràmits, tallar amb una relació tòxica…

 I si s’equivoquen, estic per acompanyar-les en la frustració i l’aprenentatge que això suposa. Les ajudo a ser conscients que a la vida adulta tothom aprenem provant per nosaltres mateixos, i comptant amb l’ajuda dels altres.”

 D’altra banda, confirmem que compartir visions i experiències amb professionals d’altres entitats i territoris, ha estat molt enriquidor.

“M’ha agradat molt tenir l’oportunitat de visibilitzar davant els referents d’altres territoris a les dones joves, sobretot aquelles amb infants a càrrec, que són un col·lectiu que tenen unes reptes molt concrets, com ara la conciliació laboral o l’habitatge…trobar on viure ja és difícil per un adult, però ho és molt més amb menors a càrrec”

 “Professionals que treballen amb realitats diverses m’han aportat eines i perspectives noves per a desencallar algunes situacions; crec que tots hem aprés molt”.

Consulta aquí més informació sobre IMEX

COMPARTEIX

MOLTES GRÀCIES!

AVUÍ T’HAS CONVERTIT EN DONANT DE FUTURS

Hem rebut la teva aportació per contribuir a transformar la vida de les joves i els infants que acompanyem.

Si us plau, consulta el correu electrònic on rebràs la confirmació de la teva aportació. En cas que no el rebis, consulta la safata de correu no desitjat.

Si tens dubtes, et pots posar en contacte amb nosaltres trucant al 93 417 39 64 o enviant un mail a comunicacions@fmraventos.org

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar i més informació
Privacidad