Residència maternal
Un espai segur on començar a construir un nou futur

ADREÇAT A

Dones joves, gestants
i/o amb infants a càrrec

CAPACITAT

20 habitacions
per acollir 42 persones

EDAT JOVES

15 a 18 anys
18 a 25 anys

EDAT INFANTS

0 a 3 anys

La Maternal garanteix el suport i l’acompanyament necessari a la dona i a l’infant durant els seus tres primers anys de vida. Superat aquest període, les mares poden accedir a la Xarxa d’Habitatges d’Inclusió de la Fundació, on tenen l’oportunitat de consolidar el seu projecte vital.

Les dones i els infants als quals donem suport han viscut situacions de gran dificultat personal i econòmica. La Residència Maternal és una llar d’acollida segura, una oportunitat per estabilitzar-se i poder comen­çar una nova etapa com a dones i com a mares.

Cada dona i cada infant rep acompanyament in­dividualitzat de l’equip educatiu les 24 hores, els 365 dies de l’any. L’objectiu final és acompanyar-les en la construcció d’un nou projecte personal i familiar que les permeti sortir del context d’exclusió en què es troben i aconsegueixin esdevenir dones empoderades i autònomes.

Amb aquest objectiu treballem des de diferents àmbits, posant èmfasi a l’empoderament a través de la capacitació personal i en les competències maternals:

  • Atenció i cura integral dels nadons
  • Benestar i la cura d’una mateixa
  • Gestió de les emocions
  • Millora de les habilitats socials
  • Vincles socials i fa­miliars
  • Orientació acadèmica
  • Orientació laboral
Foto Dieynaba Ba estudiant

Espai familiar

ADREÇAT A

Dones gestants i amb infants a càrrec

EDAT DELS INFANTS

0 a 3 anys

CAPACITAT

40 persones

La Fundació compta amb un Espai Familiar per posar encara més èmfasi en les competències maternals.  Treballa des de la capacitació i l’empoderament de la mare a través de tallers relacionats amb la cura dels infants. Compta amb la participació activa de les dones de la Residència Maternal i té en compte els seus interessos i suggeriments. Les competències específiques que es treballen a l’Espai Familiar són:

  • Coneixements i habilitats bàsiques per l’atenció als infants: cures bàsiques, hàbits d’higiene, alimentació saludable o organització i horaris.
  • Suport Emocional: expressió de les emocions, vincle afectiu amb l’infant, llenguatge saludable o detecció de necessitats emocionals.
  • Models de criança i estils educatius: límits i estratègies educatives, gestió del malestar dels infants o lleure adequat segons l’edat.


Tot i que actualment l’Espai Familiar està localitzat dins la Residència Maternal i s’ofereix en exclusiva a les joves que hi viuen, la Fundació té per objectiu convertir-lo en un espai comunitari i obrir-lo a mares del barri en situació de vulnerabilitat que desitgin millorar les seves competències maternals.

MOLTES GRÀCIES!

AVUÍ T’HAS CONVERTIT EN DONANT DE FUTURS

Hem rebut la teva aportació per contribuir a transformar la vida de les joves i els infants que acompanyem.

Si us plau, consulta el correu electrònic on rebràs la confirmació de la teva aportació. En cas que no el rebis, consulta la safata de correu no desitjat.

Si tens dubtes, et pots posar en contacte amb nosaltres trucant al 93 417 39 64 o enviant un mail a comunicacions@fmraventos.org

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar i més informació
Privacidad