Escola Bressol Maria Raventós

El quotidià

Treballem l’aprenentatge i l’assoliment de l’autonomia a partir d’activitats quotidianes com en el moment d’arribar i de marxar de l’Escola, en les propostes diàries, en l’estona de pati, en l’hora de dinar i en la de descans.
Un dels aspectes que des de l’escola Bressol es considera essencial és doncs el treball dels hàbits i de les rutines ja que permeten a l’infant oferir un marc referencial estructurat que facilita els processos d’anticipació i d’autonomia de l’infant.

 

L’hora de dinar

Els infants d’1-2 i 2-3 anys utilitzen el menjador. En funció de l’edat se segueix una dieta variada i adequada a les seves necessitats garantint les possibles intoleràncies i al·lèrgies que puguin aparèixer. És un espai on es comparteix i es fomenta l’autonomia així com el gust per a provar nous aliments i gaudir dels que ja coneixen.

Els nadons mengen a la pròpia aula ja que prioritzem la tranquil·litat durant l’estona del biberó així com en la introducció de nous aliments. D’aquesta manera també facilitem l’adaptació a les necessitats horàries de cada infant.

L’estona del descans

Els infants d’1-2 i 2-3 anys, descansen a la seva aula en matalassos plegables. Els nadons dormen cadascú en el seu bressol en un dormitori propi. L’horari de la migdiada és de 13 a 15 hores.

Les propostes

A partir de diferents propostes diàries, treballem per a que l’infant aprengui i desenvolupi les seves capacitats, adquireixi coneixements i construeixi la seva personalitat. Les propostes contribueix a estructurar el pensament, el llenguatge i la relació personal entre els infants.

La psicomotricitat

La psicomotricitat té com a objectiu el desenvolupament global dels infants perquè vagin adquirint seguretat en sí mateixos i millorar la llibertat de moviments. Apostem per la psicomotricitat per afavorir l’autonomia dels infants.

Celebracions culturals

Les celebracions culturals (Castanyada, Nadal, St. Jordi, Carnestoltes…) són moments especials per crear vincles entre l’equip educatiu, els infants i les seves famílies.

 

 

Ubicació i espais

L’Escola està situada al barri barceloní de Sarrià-St.Gervasi.

Aules

El centre disposa de 3 aules. Totes disposen de llum exterior i d’una zona diferenciada d’higiene. L’aula dels nadons té una biberoneria totalment adequada a les seves necessitats.

La zona d’higiene

Cada aula disposa del seu canviador on es troben els estris individuals de cada infant. Els infants de 2-3 anys disposen tant de wàter a l’aula com d’un lavabo independent amb pica i vàters a la seva mida per tal de fomentar la seva autonomia.

La Sala Polivalent

És la sala central de l’escola. Aquí fem els nostres espectacles i festes en cas de mal temps. Ens aixopluguem durant el pati quan plou i també fa els usos de menjador i de sala de psicomotricitat. És un espai compartit també amb les famílies on es troba el suro d’informació per als pares, racons d’interès, etc.

 

 

El Pati

L’escola disposa d’un gran pati amb diferents zones diferenciades: un sorral, un hort, una zona amb tobogans i gronxadors i un gran espai central.

El Cuina

Per a poder donar un bon servei d’alimentació als infants, l’Escola Bressol disposa de cuina pròpia on un equip de cuineres elaboren diàriament els àpats. Comptem amb l’assessorament d’un equip extern de dietistes i nutricionistes que s’encarreguen d’elaborar mensualment el menú de l’Escola. Les dietes es preparen respectant la introducció alimentària que ens informi la família així com de les possibles intoleràncies o al·lèrgies que hi pugui haver.

El pàrquing

La Fundació disposa d’un espai d’aparcament on les famílies poden estacionar el cotxe en el moment de l’arribada i de recollida de l’infant.

La sala de cotxets

Les famílies poden deixar, durant el dia, els cotxets en un espai destinat a tal afecte.

El jardí

El jardí envolta els edificis de la Fundació. Tenim la sort de gaudir d’un racó de natura enmig de la ciutat. Quan fa bon temps aprofitem per mirar els arbres fruiters, buscar cargols i observar la varietat de plantes que hi ha al jardí.