Ens formem per protegir millor la infància i adolescència

Cada curs, a la Fundació organitzem activitats formatives per a tot l’equip al voltant d’un tema que considerem clau per a millorar la qualitat i l’impacte dels nostres programes. Aquest any hem prioritzat una temàtica transversal a totes les nostres actuacions: la protecció a la infància i adolescència.
D’una banda,  la Comissió de Protecció a la Infància i l’Adolescència va fer la presentació de la Política de Protecció a la Infància que han estat treballant durant més de 2 anys amb l’equip del programa PROTEGEmos d’Educo.
Ens van explicar les implicaciones de la Llei Integral de Protecció a la Infància i l’Adolescència davant la Violència (LOPIVI) i totes les persones de l’equip hem signat el Codi de Conducta Institucional, fent-nos responsables de complir amb la política establerta per a garantir un entorn segur per a tots els infants i adolescents que participen als projectes de la Fundació.
D’altra banda, el passat dijous 27 vàrem realitzar una formació excel·lent amb la Noemí Pereda, Doctora en Psicologia Clínica i de la Salut per l’Universitat de Barcelona, i Directora de Grup de Recerca en Victimització Infantil i Adolescent (GReVIA). Ha estat un luxe escoltar les seves explicacions sobre la dura realitat del maltractament infantil, basades en un sòlid coneixement teòric i en la seva recerca de camp sobre aquesta problemàtica.
Algunes idees clau de la formació van ser:
  • La Convenció dels Drets dels Infants és un estàndard absolut a l’àmbit internacional, independent de les normes culturals de cada societat.
  • Els infants són més vulnerables als efectes de la violència perquè són individus en procés de creixement i desenvolupament.
  • En el cas dels abusos sexuals, és molt freqüent que els victimaris facin creure als infants que existeix un vincle significatiu entre ells, aprofitant la seva vulnerabilitat emocional.
  • La victimització sexual electrònica és actualment la més freqüent (12,1%).
  • Si un infant revela que ha patit abús, cal mostrar calidesa, serenitat, afecte, mantenir una escolta activa i oferir suport i contenció.

També volem compartir alguns dels recursos que ens va recomenar, perquè estem convençudes que no només hem de formar-nos nosaltres, sinó difondre tot allò que ajudi a sensibilitzar i doni eines per implicar-nos col·lectivament amb la protecció de la infància:

Gràcies a l’equip implicat i gràcies especialment a la Noemí per tot el que ens has aportat.

 

COMPARTEIX

MOLTES GRÀCIES!

AVUÍ T’HAS CONVERTIT EN DONANT DE FUTURS

Hem rebut la teva aportació per contribuir a transformar la vida de les joves i els infants que acompanyem.

Si us plau, consulta el correu electrònic on rebràs la confirmació de la teva aportació. En cas que no el rebis, consulta la safata de correu no desitjat.

Si tens dubtes, et pots posar en contacte amb nosaltres trucant al 93 417 39 64 o enviant un mail a comunicacions@fmraventos.org

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar i més informació
Privacidad