Nova política de protecció i bon tracte als infants i adolescents

Com a part central del nostre treball, protegim i vetllem pel benestar dels infants i adolescents que participen en tots els nostres projectes

Recentment hem definit la “Política de protecció i bon tracte a nens/es adolescents i joves”, anant un pas més enllà en el nostre compromís amb el respecte i la promoció dels seus drets.

Un grup interdisciplinari de 5 professionals de la Fundació vam formar una comissió ad hoc i vam traballat durant llargs mesos, amb l’ajuda d’Educo mitjançant el seu programa PROTEGEmos, que es basa en els estàndards internacionals de protecció infantil “Keeping Children Safe”.

“L’elaboració de la Política ens ha ajudat a reflexionar, parant-nos a pensar sobre la nostra tasca quotidiana. La seva amplitud, atès que s’aplica a tot l’equip, no només a les professionals que fan atenció directa, ens ajuda a tenir una mirada més àmplia, adonar-nos dels riscos que podríem estar corrents i identificar millores.” Núria Capdevila. Coordinadora de la Residència. Maternal. Delegada de Protecció de la Infància i Adolescència de la Fundació.

Els punts clau d’aquesta política i dels documents relacionats, com ara el Codi de Conducta i el Mapa de Riscos Institucional, són:

  • Definició de “violència” com qualsevol acció o omissió que suposi un atac o vulneració dels drets dels infants i adolescents.
  • Inclusió de les persones fins als 21 anys en aquesta política, en coherència amb el nostre acompanyament a llarg termini i en resposta a la situació de vulnerabilitat que constatem en moltes joves d’entre 18 i 21 anys.
  • Definició detallada sobre negligència o abandonament cap als menors, els diferents tipus de maltractament i d’abús.
  • Principis com que la protecció s’ha d’assegurar en totes les situacions, contra qualsevol tipus de violència, i que és una coresponsabilitat de totes les persones que formem part de la Fundació i dels qui hi tenen relació estreta, com els alumnes en pràctiques i els proveïdors.
  • Assignació d’una Delegada de Protecció de la Infància i Adolescència, amb el rol de respondre davant de possibles denúncies o negligències, analitzar-les i canalitzar-les internament i externament, segons la gravetat.
  • Compromís per fomentar una cultura de la seguretat, integritat i protecció dels infants i adolescents a la Fundació, seleccionant i formant adequadament tots els treballadors, tinguin o no contacte directe amb ells.

Durant els propers mesos seguirem treballant en dues línies: d’una banda, la comunicació i la formació a tot l’equip de la Fundació, i de l’altra, l’elaboració de documents com ara els Protocols d’Actuació. Tot l’afany que posem val la pena, quan es tracta de garantir el benestar de les persones que són la nostra raó de ser.

En vols saber més? Consulta aquí la nostra Política de protecció i bon tracte cap a la infància i l’adolescència.

COMPARTEIX

MOLTES GRÀCIES!

AVUÍ T’HAS CONVERTIT EN DONANT DE FUTURS

Hem rebut la teva aportació per contribuir a transformar la vida de les joves i els infants que acompanyem.

Si us plau, consulta el correu electrònic on rebràs la confirmació de la teva aportació. En cas que no el rebis, consulta la safata de correu no desitjat.

Si tens dubtes, et pots posar en contacte amb nosaltres trucant al 93 417 39 64 o enviant un mail a comunicacions@fmraventos.org

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar i més informació
Privacidad